23 Şubat 2020 Pazar

Macaristan Oturum İzni

Macaristan Oturum İzni ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Macaristan'da yaşamak yasal olarak nasıl gerçekleşmektedir?
Macaristan'da yasal olarak yaşamak için Macaristan göç bürosunca verilen oturma izninin alınmasıyla gerçekleşmektedir.
Macaristan Oturma İzni Nasıl Alınır?
Macaristan oturum izni almak için Macaristan'a D vizesi ile girişinizden sonra vizenizin geçerlilik süresi içinde göçmenlik ofisine başvurmalısınız. Oturma izni için göç bürosunca sizden evrakları öğrenip bu evrakları getirmelisiniz. Oturma izni için gereken evrakları göçmenlik ofisine getirip ofisdeki yetkililer başvurnuzu olumlu sonuçlandırması halinde oturma iznini alabilirsiniz.
Macaristan oturum izni kaç günde çıkar?
Macaristan oturum izni çıkış süresi Macaristan'daki durumunuza ve Macaristan'daki göçmenlik ofisi yetkililerine bağlıdır. Oturum izni için sizden istenen evrakları eksiksiz getirip göçmenlik ofisindeki yetikiler başvurunuzu olumlu olarak sonuçlandırması halinde hemen ya da kısa sürede alabilme şansınız vardır. Ancak göçmenlik ofisi başvuru sorası ya da sonrasında sizden ek evrak istemesi istemesi halinde göçmenlik ofisince belirlenen süreye kadar evrakları hazırlayıp göçmenlik ofisine vermeniz gerekir. Oturma izni çıkış süresi ancak göçmenlik ofisinin başvurunuzu olumlu sonuçlandırması halinde bitmektedir.  
Macaristan'de ev sahibi olmak veya kiracı olmak durumunda oturum izni için gereken evraklar nedir?
Macaristan'da ev sahibi olarak ya da kiralayarak oturma izni için başvurduğunda istenen evraklar kaldığınız evin durumuna göre değişmektedir. Sadece ev sahibi olmanız veya kiracı olmanız değil, kiraladığınız evin sahibinin bir kuruma ya da bir şahsa ait olması gibi farklı durumlar da gereken evrak listesini etkileyebilmektedir. Göçmenlik ofisine oturma izni için başvurduğunuzda oturma izni için durumunza göre gereken evrakları size bildirecektir.
Macaristan oturma izni için gerekli evrakları hazırlayamam oturum izni almamı olumsuz yönde etkiler mi?
Bu durum istenen evrağın türüne ve göç bürosundaki yetkililerin kararına bağlı olmaktadır. Kimi evrakları göç bürosuna getirmeniz şart olmakla birlikte kimi evraklar konsusunda esnek davranılabilmektedir. Yeniden aynı evrağı getirmeniz ya da farklı evrak getirmeniz istendiğinde size belirli süreye kadar bu evrakları hazırlayıp göç ofisine gelmeniz istenecektir. Oturum izni almanız göç ofisinin işlem sürecini olumlu olarak sonuçlandırması halinde verilebilmektedir.
Macaristan vatandaşlık başvurusu için oturum iznim en az kaç sene olmalıdır?
Macaristan vatandaşlık başvurusunda bulunabilmek için göç bürosu belirli bir süredir Macaristan'da sürekli yaşamanız gerekmesini ve kalıcı oturma iznine sahip olmanızı talep etmektedir. Kalıcı oturma izni de belirli bir senede geçici oturma izni ile yaşamanız durmunda alınabilmektedir. Bununla birlikte sabıka kaydınızın olmaması ve Macarca bilmeniz gibi başka şartlar da aranmaktadır.
Erasmus programı için Macaristan oturma izni gerekli midir?
Evet, Erasmus programı ile gidecek öğrenciler için de Macaristan oturma izni gereklidir.
Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda Knightsp.com’a ait görünüyor. Macaristan Konsolosluğu’nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?
macaristankonsoloslugu.com web sitesi, konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi değildir, bulundurduğu bilgiler resmi değildir. Bu site vize uzmanlarının tecrübelerine dayanarak  insanların yararı için hazırlamıştır. Knight SP, Google optimizasyonu metodları ile farklı alan adlarını alan bir şirket olup, bu alanlarda bulundurduğu bilgiler ile danışmanlık, turizm gibi sektörlerde yer alan şirketler için reklam sağlayarak stratejik ortaklık yapmaktadır. Bu sitede yer alan bilgileri yalış olarak gördüğünüzde bunları bildirmek veya güncellemek için lütfen info@knightsp.com adresine yazınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder